Fülfájás, füldugulás repülőn utazva
Beszámolók - Oldal 2 - Fórum
Honlap-menü

Statisztika

Üdvözöllek, Vendég · RSS 2019.Október.14, 11:49

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Fórum » Test category » Fórum » Beszámolók (Tapasztalatok leírása a kipróbált módszerekről)
Beszámolók
SueDátum: Szombat, 2011.November.26, 14:41 | Üzenet # 16
Csoport: Vendégek

Nagyon köszi, hogy megcsináltad a honlapot, rengeteget segített.
Rendeltem earplane füldugókat az amazontól, és nagyon bevált.
Nem volt teljesen fájdalommentes a landolás, de össze se lehet hasonlítani. Sokkal jobb volt, és teljesen elviselhető.
Ezentúl csak ezzel utazom.
(Előtte azért orrcseppeztem is!)
 
drudiDátum: Hétfő, 2011.November.28, 09:12 | Üzenet # 17
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Sue, köszönöm az elismerést, jól esik hallani, hogy valakinek már sikerült hasznos infókat is adni :)!
Örülök, hogy a füldugó bejött! én is 2hete érkeztemhaza Finnországból három hetes kinttartózkodás után. Én is bementem a falu patikájába és persze, hogy kapható volt még ott is az EarPlanes Earplug nevű dugó. Vettem is belőle, majd haza úton használtam, plusz még Rihnospray-t is nyomkodtam óránként. Azt kell mondjam, valóban nagyon jó a dugó. Folyton recsegett a fülem, lehetett érezni, hogy dolgozik, a légnyomással és próbál kidugítani. Sajna Nekem Finnországban volt egy Helsinki átszállásom is, így a második út már jobban megviselt, de még így is sokkal jobban vészeltem át az utat, míg ezelőtt! Egy tompa dugulásom lett csak, mintha víz ment volna a fülembe. Másnap reggel már egész jól voltam, délre pedig totál helyre is jöttem. Szóval 8-10óra regenerálódás elég volt. Szeritem, ha nincs átszállásom, akkor sima lett volna az utam.
Szóval mindenkinek ajánlom Én is a füldugót, valóban nagyon hasznos!
 
VendégDátum: Vasárnap, 2011.December.04, 13:34 | Üzenet # 18
Csoport: Vendégek

I am forever indebted to you for this inorfmation.
 
drudiDátum: Hétfő, 2011.December.05, 10:28 | Üzenet # 19
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Hi, thank you for your appreciation. My pages written only in Hungarian language, nevertheless that is really good news if I could to help you.
 
VendégDátum: Szombat, 2012.Február.11, 10:48 | Üzenet # 20
Csoport: Vendégek

Sziasztok, koszonom szepen az infokat, nagyon hasznosnak bizonyulnak. ;-) smile

smile
 
drudiDátum: Szombat, 2012.Február.11, 14:13 | Üzenet # 21
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Szia!
Örülök, ha segíthettünk! -drudi-
 
KangaDátum: Szombat, 2012.Április.21, 21:20 | Üzenet # 22
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Köszönöm az információkat az EarPlane füldugóról! Én egy pár hete utaztam a nővéremékhez Olaszországba egy kezdődő influenzával. Eddig is éreztem a fülfájást, ha repülőn utaztam, de most -gondolom a betegség miatt- sokkal rosszabb volt. Nem csak fel- illetve leszállásnál éreztem, hanem folyamatosan. Amikor leszállás előtt nem sokkal már nem hallottam semmit, és csak az egyre erősödő fülfájást éreztem, szóltam a stewardessnek, hogy valamit segítsen. Hozta a melegvizes poharakat. Ez tényleg segített kicsit, de továbbra is eléggé fájt, és mondta, hogy csak leszállásnál jó. Persze még napokig fájt a fülem, az influenzám is erősödött, így nagyon féltem a hazaúttól. Keresgéltem a neten, így találtam rá erre az oldalra. Mondtam a Tesómnak, hogy nekem kell ez a füldugó, különben haza sem megyek. :-) Elmentünk a legközelebbi gyógyszertárba, ahol nem volt, viszont megrendelték, és másnap mehettünk érte! A hazautam fantasztikus volt! Annak is örültem, hogy a nővérem hazajött velem pár napra :-), de az, hogy nem fájt a fülem egyáltalán, szinte hihetetlen volt! Néha éreztem, hogy ki-bedugul, de nem fájdalmasan. Leszállás előtt kértem a poharakat a biztonság kedvéért, hátha a landolással nem birkózik meg a füldugó, de nem volt rá szükség. A Tesóm röhögött, hogy más attól fél a repülőn, hogy lezuhan a gép, én viszont a fülfájástól. Mondtam, hogy képzelheti milyen rossz lehet, ha még egy ilyen oldal is létrejött, hogy hátha segíthetünk egymásnak. A füldugó egyébként 8 euró volt, egy pár, és azt írja, 2-3 alkalommal használható. Szerintem ennyit bőven megér a fájdalommentesség! Szóval én is mindenkinek ajánlom, nagyon nem is hittem benne, de működött!!! Nem tudom, itthon beszerezhető-e, de a nővéremék jönnek haza július elején, ha kell valakinek, biztosan szívesen hoz! Köszi még egyszer!!!
 
drudiDátum: Hétfő, 2012.Április.23, 08:32 | Üzenet # 23
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Kanga,
Köszönöm a bejegyzésedet! Jó hallani, hogy ismét sikerült Valakinek hasznos infót nyújtani.
Valóban, akinek nincs ilyen fül-baja a repüléssel (fülfájás, és több napos füldugulás) az el sem tudja képzelni mi szörnyű tud lenni. Engem sem ért meg senki, miért kerülöm a repülést és a munkahelyemen is mért utálom, ha menni kell valahová. Sajnos az EarPlanes dugó nem beszerezhető itthon, így én is a legutóbbi finnországi utam alkalmával beszereztetem 2párral. Valóban használt, hisz enyhébb dugulásom volt csak és kb 7-8órás csak, szemben a máskor elviselhetetlen fájással és 3napos totál eldugulással. Szépen érzi is az ember, mikor dolgozik a dugó, akkor enyhe kattogás van a fülben, tudom, hogy történik valami a fülben, nem csak hagyom, hogy totál beduguljon.
A használatról annyit, hogy felvettem a kapcsolatot az amerikai gyártóval és azt mondták, hogy a 2-3alkalom csak ajánlott. Nem használódik el a dugó, lehet akár 10szer is használni, ha gondosan nedves zsepivel eltörölgetem, használat után azonnal a dobozába teszem. Lényeg, hogy por, szennyezés ne érhesse. Kiveszed a fülből és azonnal eltisztítva elrakod, akkor szinte bármennyiszer használható. Ha por, bőrdarab, zsír, vagy egyéb szennyezés bejut, akkor csökken a hatás, emiatt javasolják csak a 2-3max alkalmat!
 
MastermuneDátum: Kedd, 2012.Június.12, 11:28 | Üzenet # 24
Csoport: Vendégek

Na, ezt az Earplane-t legközelebb én is kipróbálom! Igaz majd csak a frankfurti reptéren tudom majd megvenni, de akkor betárazok belőle.
Nekem a jobb fülemmel van ilyen gond, valahogy ott nem tökéletes a kiegyenlítés. Ha meg akár egy kicsit is meg vagyok fázva akkor meg aztán kaparom a gép oldalát annyira fáj, de csak leszálláskor. Felszálláskor, utazáskor semmi és ráadásul közben is rágózok és mindent megteszek hogy minnél jobb legyen a fülemnek.
A múltkor egy nap alatt háromszor repültem, eddig ez volt a legszörnyűbb mert az első úton csak úgy fájdolgált, a másodikon már hasogatott, mire hazaértem Magyarországra jobb fülemre alig hallottam vagy két napig sad
 
VendégDátum: Péntek, 2012.Július.06, 14:25 | Üzenet # 25
Csoport: Vendégek

Én 9 napja repültem ki Londonba, azóta itt vagyok. A fülrecsegés nekem azóta se múlt el és a hallásom se az igazi még most se. Akkor azt mondjátok, ez már túl hosszú idő, és már nem normális? Mit kéne csinálnom? (azt se tudom, orvosi kezelésre jogosult vagyok-e egyáltalán itt kint, ez ui. nem sürgősségi eset vagy hogy az eu-s tb-kártya fedezi-ezt)
Köszi ha valaki látja ezt és mond rá valamit..
(hunor)
 
drudiDátum: Péntek, 2012.Július.06, 18:10 | Üzenet # 26
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 15
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Szia!
9nap alatt azért helyre kellene, hogy jöjjön a füled. Bár Nekem is volt olyan, hogy 1hétig érzékeny volt még a fülem. A recsegés is volt, hogy majdnem egy hétig volt, de ez akkor is soknak tűnik. Elvileg az EUs TB kártya jó kellene, hogy legyen, de ki tudja ott foglalkoznak e Veled. Még itthon is azt mondják, ez van, nincs mit tenni, ha nem tetszik, ne repülj! De lehet, hogy valami cseppet felír rá!
 
VendégDátum: Csütörtök, 2012.Július.19, 16:57 | Üzenet # 27
Csoport: Vendégek

Sziasztok!

Én Ausztriában élek, itt lehet kapni az EarPlanes füldugót. TÖKÉLETES!! Nekem sajnos nagyon érzékeny a fülem, de hála ezeknek a füldugóknak valóra válthattam az álmom, és év végén kezdek a Lufthansánál stewardessként! smile Csak ajánlani tudom. Csak annyi a titka, hogy behelyezéskor be kell fogni az orrot és úgy fújni. Aki extra nagyon érzékeny felszállás elott tegye be, nekem pl. elég leszállás megkezdésekor. Itt 8 euróba kerül, a dobozra az van írva, hogy csak egy útra használható, de nekem azóta sem kellett újat vennem, tehát gondolom amíg tiszta a fül behelyezéskor és vigyázunk rá, hogy ne porosodjon, mindig a kis tartóban tartjuk, akkor az átvezeto kis cso benne tiszta marad és muködik továbbra is...
 
RwinDátum: Vasárnap, 2012.Szeptember.16, 15:30 | Üzenet # 28
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Helyzet: Offline
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat, remélem a következő repülős utunk a tapasztalatokat felhasználva fájdalom mentes lesz!
Mindenkinek fülfájás mentes repülést kívánok!
 
VendégDátum: Péntek, 2013.Március.01, 10:10 | Üzenet # 29
Csoport: Vendégek

Hello!

Most néztem ebay.hu ról lehet rendelni a füldogót...
http://search.eim.ebay.hu/?elc=&kw=Earplanes&ect=

Én kaptam már repülőúton poharat a fülemre, meleg törölköző volt a pohár alján, annyiban segített, hogy nem fájt a fülem annyira, de a dugulás megmaradt sajnos.
 
VendégDátum: Hétfő, 2013.Május.27, 11:12 | Üzenet # 30
Csoport: Vendégek

Úgy örültem, hogy találtam valamit ami a fülfájós landolókról szól, de amiket írtok mind kipróbáltam már - az earplane-t is -, és sajnos
eredménytelenek. Most voltam egy fülésznél aki orrcseppet és a
használatához technikai segítséget is adott. Ha lesz elég bátorságom,
akkor nyáron repülök egyet, bár az utolsó utamon megfogadtam, hogy soha
többet. De azóta külföldön unokám született és ha látni akarom, akkor
egyelőre nekem kell mennem.
Az earplane nagy csalódás volt számomra, mivel mindenki csak dicsérte előttem. Két úton is használta, egyszer
erőteljesebben dugtam be, másodszor pedig nem erőltettem annyira. Nem
értem hol lehet a hiba. Amúgy az idős fülész elmondása szerint eddig nem
túl sok olyan fület látott mint az enyém, amelynél a fülkürt légnyomás
változásra nem igazán nyílik-záródik.
Megkérdezhetem, hogy aki használja az earplain-t, mennyire tekeri a fülébe?
 
Fórum » Test category » Fórum » Beszámolók (Tapasztalatok leírása a kipróbált módszerekről)
Keresés:

Copyright MyCorp © 2019