Fülfájás, füldugulás repülőn utazva
A panaszok megelőzése
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Üdvözöllek, Vendég · RSS 2019.Október.14, 12:47


A panaszok megelőzése


Azoknak akik kevésbé érzékenyek a nyomáskülönbségekre, egészen egyszerű és könnyen kivitelezhető módszerekkel csökkenthetik a panaszokat:

Mivel a rágóizmok működésével járó nyelés megnyitja a fülkürtöt, így próbáljon meg rágógumit, -vagy még jobb- gumicukrot rágcsálni és sokat nyelni! Apró kortyokban igyon folyadékot!

Segíthet, ha az orrlyukát befogja, nagy levegőt vesz és erőltetve fújja ki a levegőt az orrába préselve. Szintén hasznos lehet még, ha ásításokkal is próbálkozik.

Amennyiben ezen módszerek beválnak, akkor egy pattanás érezhető a fülben és ez jelzi a nyomáskiegyenlítést. 

Akik érzékenyebbek és/vagy megfázva szállnak repülőre, azoknak mindenképpen ajánlatos magukkal vinni egy orrsray-t is. Én a Rhinospray Plus-t javaslom. Ezt a landolás kezdete előtt egy órával érdemes mindkét orrlyukban alkalmazni, majd orrot fújni!

A már előzőekben ismertetett módszereket szintén lehet tovább alkalmazni a biztosabb „hatás” érdekében. 

Akiknél még ez sem elgendő, azoknak az orrspray továbbra is elhagyhatatlan kellék marad és tovább kell próbálkozni mással is. Tapasztalatom nincs, de hallottam, hogy a stewardess-ek fel vannak készülve ezekre az utasokra. Jelezni kell nekik landolás előtt , hogy ilyen problémával küzdünk és segítséget kell kérni. Ekkor a stewardess hoz két műanyag poharat, aminek viaszszerű anyag van az alján,  majd felgőzölt ruhadarabot tesznek még bele. Ezt a két poharat rá kell szorítani a fülre végig a landolás időtartama alatt. Beszámolók szerint ez módszer nagyon hatásos.

Akinek ez a módszer bejött szívesen venném a beszámolóját a fórumon.

 A legérzékenyebbeknek pedig van még egy –szintén általam ki nem próbált- módszer is, a füldugók használata. (Természetesen az előzőekben leírtak alkalmazása mellett.)

Többen is kifejlesztettek már, kimondottan az utazáshoz, repüléshez speciális füldugókat, melyek az ismert panaszok csökkentésére hívatottak.

Ilyen füldugó az EarPlanes air plug néven kifejlesztett kerámiafilteres füldugó. Ezt az amerikai haditengerészetnél tesztelték. Állítólag nagyon hatásos a légnyomás kiegyenlítésben, hátránya azonban, hogy hazánkban nem beszerezhető. Amerikában rendelhető és esetleg Angliában a reptereken is előfordulhat 6-7USD körüli árban.

Akinek ez a módszer bejött szintén szívesen venném a beszámolóját a fórumon.

Remélem, hogy sokaknak segítségére lesz a felsorolt módszerek alkalmazása. Beszámolókat és egyéb módszereket szívesen fogadnék a fórumon, amennyiben megfontolandó, akkor bővítem is a listát vele.Copyright MyCorp © 2019